NIS počinje istraživanje nafte

Bez autora
Aug 09 2012

Radovi na istraživanju nafte i gasa počinju u Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani, Svilajncu, Žabarima, Petrovcu na Mlavi, Kučevu, Malom Crniću i Lapovu, saopštio je NIS. Od vlasnika parcela kompanija će tražiti saglasnost o ulasku u posed. Naftna industrija Srbije saopštila je da počinju istraživanja nafte i gasa na teritoriji opština Smederevska Palanka, Velika Plana, Svilajnac, Žabari, Petrovac na Mlavi, Kučevo, Malo Crniće i Lapovo. U sklopu plana istraživanja nafte i gasa u 2012. godini, NIS a.d. Novi Sad, do kraja godine izvodiće seizmička istraživanja na području pomenutih opština po projektu "2D Markovačka depresija". Radove na terenu izvodiće NIS servisni pogon "Geofizički servisi". Za izvođenje projektovanih 2D seizmičkih radova, koja predstavljaju osnovnu metodu istraživanja nafte i gasa, dobijene su sve neophodne dozvole i saglasnosti nadležnih državnih organa...

NIS počinje istraživanje nafteRadovi na istraživanju nafte i gasa počinju u Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani, Svilajncu, Žabarima, Petrovcu na Mlavi, Kučevu, Malom Crniću i Lapovu, saopštio je NIS. Od vlasnika parcela kompanija će tražiti saglasnost o ulasku u posed.

Naftna industrija Srbije saopštila je da počinju istraživanja nafte i gasa na teritoriji opština Smederevska Palanka, Velika Plana, Svilajnac, Žabari, Petrovac na Mlavi, Kučevo, Malo Crniće i Lapovo.

U sklopu plana istraživanja nafte i gasa u 2012. godini, NIS a.d. Novi Sad, do kraja godine izvodiće seizmička istraživanja na području pomenutih opština po projektu "2D Markovačka depresija".

Radove na terenu izvodiće NIS servisni pogon "Geofizički servisi". Za izvođenje projektovanih 2D seizmičkih radova, koja predstavljaju osnovnu metodu istraživanja nafte i gasa, dobijene su sve neophodne dozvole i saglasnosti nadležnih državnih organa.

Pre početka izvođenja radova, predstavnici NIS-a obavestiće sve opštine, kao i mesne zajednice, o predstojećim radovima na njihovoj teritoriji i stupiti u kontakt sa vlasnicima svih parcela koje su na liniji radova, obavestiti ih o planiranim istraživanjima i zatražiti saglasnost o ulasku u njihov posed.

Prilikom izvođenja radova, postoji mogućnost da dođe do određenih vrsta šteta na posedima. Postupak utvrđivanja štete obuhvata uviđaj na licu mesta i izradu zapisnika koji potpisuju predstavnik NIS-a i vlasnik parcele.

Svi vlasnici parcela biće detaljno informisani o načinu utvrđivanja štete i cenovniku po kome se ona isplaćuje.

Isplata zapisnički konstatovanih iznosa za štete vlasniku se u celosti isplaćuju u roku od 10 dana, navodi se u saopštenju NIS-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik